Gyakran Ismételt Kérdések

Alább találhatóak a leggyakrabban felmerülő kérdések az oktatás, módszertan, időpontok stb. kapcsán. Amennyiben maradt még kérdésed, esetleg nem egyértelmű valamely információ bátran küldj alább emailt.

Hol és mikor tanítok? Milyen időpontrendszerek vannak?

Hétköznap és szombaton délelőtt általában 9:00-21:00 óra között, rugalmasan, választható időpont rendszerben. Helyileg személyesen Budapesten, VII.kerületben (Erzsébet krt.23.) vagy online bármely videochat platformon (skype/hangout/facebook/whatsapp..)
Választható időpontrendszer:- Rugalmas (R) = hétről hétre egyeztetjük az órákat, ahol hely van. Ez esetben az adott óra leadását követően kell fizetni készpénzben.- Fix (F) = minden héten ugyabban a fix időpontban találkozunk. Ezt egy hónapra előre kell egyeztetni + adott hónap 12-ig előre kell kifizetni minden alkalmat készpénzzel / utalással. Cserébe 100%-ig biztosított a helyed.- Félfix (FX) = heti több óra esetén - például heti 2-nél - az egyik óra fix (F), egy hónapra előre beírva, míg a másik órát hétról hétr egyeztetjük, de ez esetben a teljes összeget kell előre utalva kifizetni tárgyhó 12-ig.
Az egyes időpontrendszerek függhetnek az adott óratípustól/kurzustípustól.


Mennyire vagyok rugalmas az időpont egyeztetéssel?

100%-ig, célom, hogy mindenkinek találjunk ideális időpontot!Fontos, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel folyamatos az ügyfélváltás, így szükséges az időpontokra való pontos, tehát nem előbbi /nem későbbi érkezés.Késés esetén az óra nincs továbbtartva

Mennyibe kerül az óra? Számlaképes vagyok-e?

Az alapóradíj 3500ft / bruttó 50perc / fő, ezen kívűl lehetőség van további óratípusok igénybevételére is.
Minden ügyfelemmel megbízási szerződést kötök, mely rendre tartalmazza a magyarországi törvények betartása alapján történő szolgáltatásnyújtást, továbbá az együttmüködési feltételeket. A szerződés mellett a magyar adózási és számlázási törvényeket betartva, minden ügyfelemnek a szolgáltatási díj megfizetését számlával igazolom!

Hogyan kell fizetni?

Időpont rendszertől függően személyesen készpénzzel vagy átutalással. 2021.január 1-től egységes online számlázás miatt preferált az utalással való fizetés, melynek határideje minden esetben tárgyhó 12-e.

Helyszínre megyek-e?

Normál díjszabás keretében nem. Külön kérések esetén kérjen ajánlatot emaill-ben!

Milyen tananyagot vegyek?

A Tell Out!-nak van saját tananyaga, jelenleg a könyvsorozat első része - Tell Out! Angol nyelvi alapozó ismeretek - megvásárolható a webáruházban. Az órán ezen könyv (könyvek) mentén haladunk. A könyv megvásárlása erősen javallot, mert így van lehetőség otthoni gyakorlásra és készülésre. Könyv hiányában rövidtávon az órán lejegyzetelt elméletből tudsz tanulni, órai anyagot nem kapsz, legfeljebb diktálás útján néhány feladatot. Hosszútávon a megfelelő együttműködés gátja lesz a könyv hiánya.Külön egyéb, külsős anyag megvásárlására nincs szükség. A Tell Out! Angol nyelvi alapozó ismeretek könyv megvásárlásával az órai keretekben további tankönyveket biztosítok jó minőségű PDF formában.
Azon ügyfél, akinek a szintfemérő alapján mért eredménye nem indolja a Tell Out! Angol nyelvi alapozó ismeretek könyv megvásárlását, annak is biztosítottak a további szükséges PDF könyvek.

Mit jelent a bruttó X perc?

A bruttó 'órába' beletartozik a felcsengetés / érkezés / mosdóhasználat / fizetés / pakolás / távozás.Órára javallott pontosan érkezni, s kizárólag az adott időpontban indítani a felcsengetést (tehát 17:00-i órára 17:00-kor, s nem előbb), mert korábbi érkezés esetén nem garantált a kapunyitás!

Mit vigyek magammak órára?

Tollak, füzetek (javallott órai jegyzetelős + normál füzet), illetve szorgalom és motiváció!

A páros órák milyen időpontrendszerben vannak?

A páros órák a normál óradíj, 3500 ft / bruttó 50 perc / fő helyett 2800 ft / bruttó 50 perc / fő kedvezményes díjszabásban vannak.A páros órák kizárólag FIX (F) időpontrendszerben működnek, azaz 1 naptári hónapra előre egyeztetve, s adott hó 12-ig pénzügyileg rendezve mindkét fél által készpénzben / átutalással.Lemondási feltételek a leendő szerződésben találhatóak.

Hogyan tudom lemondani az órát?

Mind az 1 fős, mind a páros órákat az egyeztetett időponttól számított 24 órán kívül díjmentesen le lehet mondani. 24 órán belüli lemondás esetén az óra díját ki kell fizetni a következő órán készpénzben vagy utalással rendezni az időponttól számított 8 munkanapon belül.
Előre fizetett órák ((FIX), (F) időpontnál) esetén 24 órán belüli lemondásnál az óradíj elveszik; 24 órán kívüli esetén az órát pótoljuk / csúsztatjuk.
Páros órák esetén, amennyiben egyik fél lemondja az órát - függetlenül mennyivel előtte - úgy ki kell fizetnie a normál óradíjhoz tartózó 600 ft-os hiányt, mivel így a másik fél normál, 1 fős órában részesül. Amennyiben a másik fél nem kíván jönni 1 fős órára, úgy mind a lemondott személy, mind a másik fél fizetett órája elveszik, függetlenül ki, mennyivel előtte mondta le az órát.

Céges oktatást vállalok-e?

Amennyiben a tanítandó személyek eljönnek az irodámba, úgy egyéni / páros óra keretében (igény esetén csoportos) igen.Céghez kihelyezve normál díjszabás keretében nem vállalok oktatást. Külön kérés esetén kérjen ajánlatot email-ben!

Gyermek oktatását vállalom-e?

Nem, a Tell Out! felnőttekre szabott oktatási rendszer, 18. életévüket betöltöttek részére.

Érettségi, nyelvvizsga felkészítést vállalok-e?

Alapvetően nem, a Tell Out keretében kommunikáció fejlesztéssel foglalkozom. A Tell Out keretein kívül, igény esetén emailben keress meg érettségi/nyelvizsga felkészítésre.